Over IJSkracht2023-06-29T09:44:26+02:00

OVER IJSKRACHT

Wie is IJSkracht nou eigenlijk? Wij stellen je voor…

OVER IJSKRACHT

Wie is IJSkracht nou eigenlijk? Wij stellen je voor…

OVER IJSKRACHT

Wie is IJSkracht nou eigenlijk? Wij stellen je voor…

LEES HET HELE VERHAAL

over hoe IJSkracht is ontstaan

Lars Huizinga (1977) komt uit Vlaardingen en is getrouwd met Paulien. Samen hebben ze een dochter Lies en een zoon Siem. Tot zijn 25e heeft Lars zeer intensief aan judo gedaan en heeft meerdere medailles behaald op Nederlandse kampioenschappen, zowel individueel als in teamverband. Ook kwam hij uit voor de Belgische judoclub Koksijde en won met dit team de Vlaamse judocompetitie. Na zijn judocarrière is Lars veel sporten gaan uitproberen zoals: fitness, squash, hardlopen, triatlon, mountainbiken en survivalrun. Deze laatste sport beoefend hij nog steeds met veel plezier en loopt hij regelmatig een recreatieve run. Sinds 2020 doet hij ook aan Tai-Chi.

Lars is een gecertificeerd Wim Hof Methode Instructeur.

Lars is gecertificeerd ademcoach.

Lars is Energy Control Methode Coach.

maart 2021

2000

In 2000 is Lars afgestudeerd aan de Pedagogisch Technische Hogeschool en begon hij  aan zijn maatschappelijke carrière. Eerst als Engineer, later als Manager Engineering en sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor trainingen en ontwikkeling van de medewerkers van Royal IHC als Manager Learning & Development. Hij krijgt binnen deze functie energie van het ontwerpen van leerprogramma’s om de medewerkers zich verder in hun vak te laten ontwikkelen.

2012

In 2012 kreeg Lars last van enkele gewrichten. Na verschillende onderzoeken door medisch specialisten kreeg hij de diagnose reuma, waarvoor hij zware medicatie kreeg voorgeschreven. Dit was wel een tegenvaller voor Lars. Superfijn dat deze medicatie er was, maar het stond hem tegen dit langdurig te slikken. Hij ging op zoek naar de beste specialisten en kwam uit bij het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). In overleg met deze specialisten is het Lars gelukt zijn medicatie tot het minimum te reduceren.

2017

In 2017 bleek Lars ook een eosinofiele oesofagitis te hebben, dit is een moeilijk woord voor een chronische ontsteking van de slokdarm. Weer een auto-immuun ziekte, net  als reuma. Lars rookt of drinkt niet, probeert gezond te eten, goed te slapen en te sporten.

Daarom is Lars in samenspraak met zijn specialist en een Orthomoleculair therapeut gaan onderzoeken welk effect voeding heeft op deze ziektes. Door een eliminatiedieet kwam hij er achter dat koemelk een slechte invloed heeft op de ontstekingswaarden van zijn slokdarm. Door het aanpassen van zijn voedingspatroon is het Lars gelukt om 75% minder medicatie te slikken voor zijn slokdarm.

Ondertussen speelde helaas de reuma extra op en kreeg hij steeds meer last van chronische ontstekingen, vooral aan zijn handen. Hierdoor moest hij weer zware medicijnen slikken om dit onder controle te krijgen. Het aangepaste voedingspatroon had dus geen effect op de reuma.

2018

Lars kreeg van zijn vrouw het boek Koud Kunstje van Koen de Jong en Wim Hof. Na het lezen van dit boek heeft hij direct een workshop geboekt en is met de Wim Hof Methode aan de slag gegaan. Begin 2020 deed zich de kans voor om mee te gaan op een trainingsreis naar Fins Lapland om daar onder leiding van meerdere Wim Hof Instructeurs intensief aan de slag te gaan met o.a. ademhaling, mindset en kou. Na deze reis is de knop volledig om gegaan en is er geen dag voorbij gegaan dat hij niet bezig was met de kracht van IJS en ademhaling. Hij is zich steeds meer gaan verdiepen in deze materie door het lezen van boeken over meditatie, mindfulness, ademhalingstechnieken, ochtendroutines en zelfontwikkeling, door het volgen van trainingen en workshops en vooral het zelf veel doen. Iedere ochtend staat hij om kwart voor zes op voor zijn ochtend routine, die bestaat uit koud douchen, Tai-Chi, meditatie, ademhalingsoefeningen, stretchoefeningen en lezen. Hierna start hij zijn dag dan energiek. Door deze ochtendroutine te volgen, heeft hij ook zijn reumamedicatie kunnen afbouwen tot een minimale dosering. En voor hem is het einde nog niet in zicht!

2020

In de laatste maanden van 2020 ging Lars minimaal 1x per week het koude buitenwater in om zijn immuunsysteem en vasculaire systeem nog meer te trainen. Elke week kwam hij vol energie thuis. Wanneer hij hierover vertelde in zijn omgeving waren mensen aanvankelijk sceptisch en vonden het maar bijzonder en raar. Toch bleef Lars vertellen wat dit allemaal voor je kan betekenen en vertelde vooral ook over zijn eigen ervaringen. Langzaam maar zeker sloten steeds meer mensen zich bij hem aan om op zondagochtend het koude buitenwater in te stappen. Lars begeleidde hen bij dit proces en binnen de kortste keren stond hij op zondag 7 mensen het water in te coachen.

2021

Lars heeft de afgelopen jaren zoveel geleerd over de kracht van IJS en ademhaling en hij kreeg zoveel energie van het begeleiden van mensen, dat hij deze kennis en passie met nog veel meer mensen wil gaan delen. Daarom heeft hij begin 2021 IJSkracht opgericht, om zo workshops te gaan geven over de kracht van IJS.

maart 2022

2022

In 2021 is Lars gestart met de opleiding tot Wim Hof Method Instructeur. Hij is deze opleiding gestart aan de Wim Hof Academy om nog meer kennis op te doen van koude training, ademhaling en mindset. Wim Hof is de pionier op dit gebied en Lars heeft zich dus verdiept in zijn methode. Door middel van online trainingen, Webinars en vooral veel doen heeft Lars zich deze methode eigen gemaakt. In februari 2022 heeft hij deze opleiding afgerond met de Master Module in Polen. Met een grote groep instructeurs in opleiding uit 25 verschillende landen heeft hij zijn opleiding afgerond en mag hij zich nu officieel Certified Wim Hof Method Instructor noemen!
Wil jij ook ontdekken wat de kracht van IJS voor jou kan betekenen? Ga dan naar de IJSkracht Academy en schrijf je in voor één van de Wim Hof Method workshops.

juni 2023

2023

In dit jaar is er veel gebeurt met IJSkracht. Lars heeft meerdere mooie opleidingen afgerond. Zo is hij gecertificeerd ademcoach volgens de B-Mind Methode. Ook heeft hij les gehad van Stans van der Poel en is hij door haar opgeleid tot Energy Control Methode Coach (linkje naar uitleg). In maart 2023 is hij weer naar Polen afgereisd voor de Level 2 opleiding aan de Wim Hof Method Academy. Hierdoor is hij nu ook gecertificeerd om de Advanced workshops te geven en reizen te organiseren. Lars heeft al tientallen rust- en inspanningstesten uitgevoerd volgens de Energy Control methode bij beweeg- en gezondheidscentrum Vlaardingen en heeft dit jaar al zijn 200e deelnemer een IJSbad in gecoacht!

Titel

Ga naar de bovenkant