Ademcoaching

IJSkracht activeert jouw zelf herstellend vermogen.

Ademcoaching

IJSkracht activeert jouw zelf herstellend vermogen.

Ademcoaching

IJSkracht activeert jouw zelf herstellend vermogen.

Ademen is iets wat we allemaal vanzelfsprekend doen. We staan er vaak niet bij stil hoe belangrijk een goede ademhaling is voor onze gezondheid en ons welzijn. Lars is gecertificeerd ademcoach en kan je daarbij helpen. Hieronder lees je waarom het de moeite waard is om een afspraak te maken.

Wat is Ademcoaching?

Ademcoaching richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van je ademhaling. Vaak zijn we ons niet bewust van onze eigen ademhaling of hebben we verkeerde gewoontes ontwikkeld die ons lichaam kunnen belasten. IJSkracht kan je helpen om deze gewoontes te doorbreken en je weer bewust te maken van je natuurlijke manier van ademen. Ademoefeningen worden ingezet om deze bewustwording te vergroten en blokkades in het lichaam op te heffen.

Waarom zou je naar een ademcoach gaan?

Stressvermindering

STRESS EN BURN-OUT

Een goede ademhaling heeft direct invloed op ons stressniveau. Wanneer we gestrest zijn gaat onze hartslag omhoog en versnelt onze ademhaling automatisch, zonder dat we dit altijd merken. Dit kan leiden tot hyperventilatie of andere klachten zoals spanning in nek, schouders of buikpijn. Door middel van verschillende technieken kan een ademcoach helpen om deze negatieve effecten tegen te gaan, waardoor stress verminderd wordt.

Verbetert de fysieke gezondheid

Verbetert de fysieke gezondheid

Een goede ademhaling heeft niet alleen invloed op ons mentale welzijn, maar ook op onze fysieke gezondheid. Ademoefeningen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van pijnklachten zoals hoofdpijn of spierpijn. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van klachten bij o.a.:

  • Astma
  • Hyperventilatie
  • Long Covid
  • Slaapapneu
  • Bloeddruk problemen
  • Allergie

Sportprestatie verbetering

Sportprestatie verbetering

Tijdens het sporten is er sprake van een verhoogde vraag naar zuurstof door de spieren. Een goede ademhaling is dus essentieel om voldoende zuurstof binnen te krijgen en afvalstoffen af te voeren. Daarnaast kan een verkeerde ademhaling leiden tot spanning in de spieren of zelfs tot hyperventilatie. Daarnaast helpen ademhalingsoefeningen jouw CO2 Tolerantie te vergroten. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof uit het bloed aan de spieren wordt afgegeven. Dit betekent dat je lichaam beter in staat is om zuurstof te gebruiken tijdens het sporten.

Verbeterde concentratie

Verbeterde concentratie

Een goede ademhaling is ook belangrijk voor onze concentratie en focus. Door bewuster te ademen, verbetert de zuurstoftoevoer naar de hersenen, wat resulteert in betere prestaties. Ademoefeningen helpen ook om je geest te kalmeren en stressvolle gedachten los te laten, waardoor je meer aanwezig kunt zijn in het moment.

Betere slaap

Betere slaap

Een ademcoach kan je helpen om een betere nachtrust te krijgen door middel van verschillende technieken die gericht zijn op ontspanning en rustgevendheid. Dit kan leiden tot een vermindering van slapeloosheid en andere slaapproblemen.

Conclusie

Conclusie

Ademcoaching is meer dan alleen maar bewuster te worden van onze ademhaling. Het kan je helpen om beter om te gaan met stress, je fysieke gezondheid te verbeteren, betere sportprestaties te leveren, beter te concentreren en een betere nachtrust te krijgen. Door middel van verschillende technieken leert Lars hoe jij je lichaam weer in balans kan brengen en loslaten wat ons niet meer dient.

Boek een ademcoach traject bij IJSkracht:

Boek een ademcoach traject bij IJSkracht:

Een ademcoachtraject bij IJSkracht start altijd met een vrijblijvend intake gesprek. Daarna bepalen we gezamenlijk of we het ademcoach traject willen gaan starten en hoe. Zo’n traject bestaat uit 5 ademcoach uren verdeelt over 2 maanden tijd.
Kosten hiervoor zijn € 375,-.

Locatie en tijd

Je kan voor een ademcoachtraject bij IJSkracht terecht op de volgende locaties en tijden:

  • Woensdagochtend tussen 8:00 en 12:00 uur bij Beweeg- en gezondheidcentrum Harga
  • Vrijdagmiddag tussen 12:30 en 17:00 uur bij Beweeg- en gezondheidcentrum Vlaardingen

Wil je een vrijblijvende intakegesprek?